zondag 24 mei 2009

Beter in wiskunde door chocolade

Beter in wiskunde door chocolade


AMSTERDAM - Eet je veel chocolade? Dan zou je wel eens een wiskundig genie kunnen zijn. Een nieuwe studie wijst er namelijk op dat chocolade onze hersenen helpt om wiskundige oefeningen beter uit te voeren.

Vergeet dus de energiedrankjes tijdens de examenperiode, een reep chocolade is misschien veel doeltreffender, aldus de Engelse krant The Telegraph.

Vrijwilligers bleken minder moeite te hebben met rekenoefeningen nadat ze bestanddelen die ook in chocolade zitten, hadden gekregen. Ze werden ook minder snel moe. Volgens professor David Kennedy van Northumbria University helpt chocolade ons bij mentaal zware opdrachten. Hij denkt dat studenten er zeker hun voordeel mee kunnen doen als ze tijdens de examenperiode veel chocolade eten.

Testpersonen moesten van een willekeurig getal tussen 800 en 999 in groepjes van drie aftellen. Met het chocoladedrankje bleken ze die oefening veel sneller en correcter uit te voeren. Wetenschappers raden vooral aan om donkere chocolade te eten. De chemische stoffen zitten vaker in donkere chocolade dan in melkchocolade.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten