dinsdag 16 augustus 2011

Vakantie naar Amerika is het slechtst voor de lijn




Vakantie naar Amerika is het slechtst voor de lijn



Toeristen komen het meeste kilo's bij tijdens een reis naar Amerika, in vergelijking met andere andere bestemmingen. Dat blijkt uit recent onderzoek.



De gemiddelde reiziger die voor twee weken naar de Verenigde staten trekt, komt gemiddeld 3,6 kilo bij door de grote porties, all-you-can-eatbuffetten en het grote aanbod van snacks, dat blijkt uit een rondvraag bij 2000 Britten. All-inclusive hotels op de Caribische eilanden betekenen ook een aanslag op je lijn, maar ook bestemmingen als Frankrijk, Italië en Griekenland zijn geen goed nieuws voor je gewicht. Zes op de tien Britten verdikt op vakantie. De weegschaal wijst gemiddeld 2,2 kilo extra aan, Een kwart komt echter 3,17 kilo bij. Wie naar Spanje, Portugal of Afrika gaat, komt minstens 2,7 kilo bij.



Geen sport De helft van de ondervraagden geeft de grote porties de schuld van het feit dat ze hun broek niet meer toe krijgen, evenveel mensen zegt dat het gebrek aan beweging de oorzaak is. Vier op de tien wijzen alcohol als de schuldige aan, een op de zes kan niet nee zeggen tegen een tweede portie. 50 procent beseft pas thuis dat ze verdikt zijn, een op de vijf merkt dit wanneer ze de vakantiefoto's bekijken.



Tips Ter preventie dat je na je vakantie een hele nieuwe garderobe moet kopen, kun je best gewichtstoename voorkomen. Daarom enkele makkelijke, haalbare tips om op gewicht te blijven in tropische oorden.



Doe op voorhand onderzoek Zoek op voorhand typische gerechten voor de streek waar je naartoe gaat op en bestudeer de ingrediënten. Zo kun je op voorhand beslissen welke gerechten goede opties zijn en welke niet.

Gezonde snacks


Neem gezonde energierepen en andere snacks mee. Als je ver moet rijden, dan kun je fruit en andere gezonde varianten meenemen zodat je niet in het eerste snelwegrestaurant verleid wordt door caloriebommen.


Let op met salades


Als maaltijd kunnen salades een goed caloriearm alternatief zijn, maar let op voor ingrediënten die je lijn verpesten als vinaigrette, kaas en croutons.


Bereidingswijze Gegrild vlees, schaaldieren of groenten zijn altijd beter dan gebakken gerechten. Let op met sauzen, vooral die room bevatten, zijn vaker vetrijk dan gerechten op basis van groenten.


Portiegrootte Wanneer je op restaurant eet, zijn er verschillende strategieën om minder te eten. Probeer een voorgerecht te bestellen en dit als hoofdgerecht te nemen. Je kunt ook een voorgerecht of dessert delen met een tafelgenoot. Of eet maar de helft en neem de rest mee naar huis.


Alcohol Op vakantie laten de meesten zich meer gaan, wat voor velen betekent dat ze dan meer alcohol consumeren. Maar dit staat echter gelijk aan heel wat calorieën. Probeer dus de alcoholische drankjes te vermijden en kies voor schuimwijn boven suikerrijke cocktails.

Beweging


Als je bezoekjes breng aan steden of attracties ga dan zo vaak mogelijk te voet, in de mate van het mogelijke. Of maak een ommetje rond het hotel voor je je op het strand of aan het zwembad nestelt. Een verfrissend zwempartijtje in zee kan ook helpen die exotische lekkernijen te verbranden.

Ook verwennerijen


Het blijft vakantie, dus je mag je af en toe laten gaan. Plan zeker een of twee maaltijden waarbij je niet op de calorieën let en je eet wat je wil. Bekijk het als een beloning voor het goede gedrag tijdens de rest van de reis. (ep)

bron:goedgevoel.



maak je eigen startpagina bij youtuup.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten